Fotball senior

Under finner dere link til Facebookgruppa vår , denne siden oppdateres jevnlig !

Reinsvoll IF Senior A-Lag

Om laget

A-laget på Reinsvoll ble startet opp igjen for fire sesonger siden. Det første året besto laget utelukkende av gamle reinsvollgutter som dro i gang en til to treninger i uka i gymsalen på ungdomsskolen og etter hvert ute i Idrettsparken. Sesongen endte med en 2.plass, og ga mersmak til å drive laget videre slik at Reinsvoll kan ha et seniorlag som kan være samlende for folk på tettstedet. Få år senere har vi klart å skape en entusiasme og et engasjement som har gjort oss attraktive for spillere rundt om i distriktet. Per dags dato har vi 40 mann i a-stallen der halvparten er 18-23 år gamle, men resten fortsatt er gamle reinsvollgutter. Stallen har beholdt sin lokale profil og 90% av gutta på laget er fra Reinsvoll, Eina, Bøverbru, Solvoll eller Raufoss. Mange unge spillere har valgt å komme tilbake til Reinsvoll selv om de har tilbud i Raufoss og andre større klubber i distriktet. Dette er vi svært stolte av. Samtidig så forplikter det og vi har et team rundt laget som jobber systematisk for at stemningen i gruppa skal være god, kvaliteten på det vi gjør i trening og kamp alltid på topp og at vi skal vise oss fra en positiv side utad for sponsorer, tilskuere, yngre spillere i klubben og alle som møter a-laget på Reinsvoll i forskjellige sammenhenger. I sesongen 2018 stiller vi to 11er lag i 5.divisjon og 6.divisjon. Der møter vi lokale lag som Eina, Vardal, Varde, Søndre Land og lag fra Dokka/Valdres og Hadelan d. Teamet rundt seniorlagene er Tommy Svendsen (hovedtrener), Atle Dahlen (assistenttrener), Espen Syversen (assistenttrener), Espen Kværndal (lagleder) og Lars Ludvigsen (PR-sjef/nettansvarlig). I tillegg er Marius Nordhagen økonomiansvarlig.

Hva vi har fått til så langt

Utenfor banen har vi jobbet mye med å skape positivt engasjement rundt a-laget. Vi har en egen side på Facebook der vi presenterer spillerne, sponsorer og Idrettsparken. I tillegg legges det ut stemningsbilder fra treninger og kamper, samt at vi annonserer alle kampene våre der med egne arrangementer. «Reinsvollsenior a-lag» runder i disse dager straks 1000 følgere. Statistikken på Facebook viser at innleggene våre når alt fra 1000 til 8000 mennesker gjennom delinger og engasjement av de som følger siden. Vanligvis møter mellom 20 og 50 mennesker opp på lokale kamper i 5. og 6.divisjon, men høsten 2015 ønsket vi å finne ut hvor mange tilskuere vi kunne klare å mobilisere til siste seriekamp mot Eina. Resultatet ble ca 400 tilskuere, dobbeltside i OA og svært mange positive tilbakemeldinger på arrangementet. Her stilte mange sponsorer opp med premier til loddsalg og disse ble tydelig annonsert på nett og i Idrettsparken denne dagen. Dette videreutviklet vi i 2016 og endte opp med et tilskuersnitt som var tilnærmet likt Gjøvik-Lyn sitt i 2.divisjon på mellom 200-300 tilskuere. Vi ønsker å gjennomføre lignende arrangementer i 2018 også. Målet for sesongen 2018 er å ha et snitt på over 200 tilskuere på våre hjemmekamper. Vinteren 2016 arrangerte a-laget for første gang en egen vinterserie i distriktet for lokale lag i 4., 5. og 6.divisjon. «Vinterserien 2018» har nå over 360 følgere på nett og engasjerer enda fler rundt de 16 deltagende klubbene. Vi opplever en stor interesse rundt turneringen og i 2017 møtte det opp over 50 tilskuere i snitt på disse treningskampene mellom lokale lag – det er meget bra! Vinterserien følges opp i Oppland Arbeiderblad.

Ambisjoner på og utenfor banen

Hovedambisjoner har vært og vil fortsatt være todelt. Vi skal ha en sosial profil som gjør at de som ønsker å spille fotball på Reinsvoll skal kunne få muligheten til det uavhengig av tidsklemme, økonomi eller andre forutsetninger. Samtidig har vi et mål om å vinne 5.
divisjon med førstelaget og 6.divisjon med andrelaget sesongen 2018. I tillegg bidrar vi med det vi kan ift å støtte et nyoppstartet juniorlag på Reinsvoll. Seniorgruppa består av en gjeng med svært pliktoppfyllende og positive spillere, som ønsker å bidra for at utviklingen hos yngres i klubben skal være god. I vinter vil 16 spillere fra seniorlaget utdanne seg til trenere gjennom kursing i kretsen, og gå inn som faddere for yngres lag i klubben og gjennomføre treninger med disse lagene. Generelt har vi et stort fokus på fair play og god oppførsel i alle sammenhenger, og ønsker å være et flaggskip som de yngre i klubben kan se opp til. I 2018 fyller klubben 100 år og vi ønsker å markere det jubileet som en klubb som er godt likt utad og som er attraktiv for tilskuere, spillere, foreldre og alle som er interessert i lokal fotball eller at det skjer positiv aktivitet i nærmiljøet. 100-årsjubileet vil bli markert i ulike sammenhenger gjennom året med blant annet et billotteri, jubileumsfest, besøk av et Eliteserielag (Vålerenga) i Idrettsparken, avisoppslag og mange tiltak for å feire klubben og være synlige i distriktet.

Utenfor banen har vi også startet et «Prosjekt Idrettsparken», som er et langsiktig prosjekt for å øke aktiviteten og standarden i anlegget vårt. Det er vedtatt oppstart av idrettshall i tilknytning til Idrettsparken i 2018, og vi har samtidig stiftet en gruppe med ressurspersoner som parallelt jobber med videre utvikling av anlegget – for eksempel flere treningsflater, kioskvogn, bygging av speakerbu, tak over tribunen, nett bak målene og andre ting som vil kunne løfte anlegget.